Kıbrıs'tan Ne Alınır? / What Can You Bring Back Home From North Cyprus?

Herkese yeniden merhaba,
Kıbrıs serisine devam ediyorum ve bu sefer bu güzel adadan neler alabileceğinizi sizlerle paylaşıyorum.

Hellim :
Bence alınması gerekenlerin en başında ''hellim''  geliyor. Hellim kızartılabilen ve çok farklı yiyeceklerle birlikte tüketilebilen bir peynir çeşitidir. Salatalarınızda, makarnalarınızda ve kahvaltıda kızartarak çok iyi lezzetler ortaya çıkartabilirsiniz. Hellim alırken dikkat etmeniz gereken faktörlerden birisi içerisindeki tuz miktarı olmalıdır. Paketlerinde az tuzlu, tuzlu ve çok tuzlu oldukları belirtilir.
Hazır hellimden bahsetmişken eğer yolunuz Lefkoşa Metropol yoluna düşerse Metropol marketin Pilavuna'sını (Kıbrıs Çöreğini) ve hellimlisini yemeden gitmemenizi tavsiye ederim.


İçki ve Sigara:
Genelde içki fiyatlarının Ercan havalimanında uygun olduğundan bahsedilir ancak döviz kurlarındaki artış ve çeşitli sebeplerden dolayı içkiler marketlerde çok daha uygun fiyatlara satılmaktadır. Örneğin: Lemar, 1001 market gibi yaygın marketlerde  çok daha uygundur. Marketlerle off licence market fiyatlarını karşılaştırarak satın almanızda yarar var.
Sigara almayı düşünüyorsanız karton sigara fiyatları Ercan havalimanın'da çok daha uyguna gelmektedir.

                    11/06/17 Lemar market


Yeni rakı 70 cl: 34.90 tl
Absolut Vodka 1L: 48.90 tl




Erdener Market - Girne / Karakum
01/05/18

Hediyelik Eşya:
Yine hediyelik eşyalarda da çok fazla seçeneğe sahipsiniz. Daha turistik bölgelerde hediyelik eşyalar her zaman daha pahalıdır. Örneğin: Girne limanı civarı daha pahalı iken daha iç kesimlerde benzer ürünleri çok daha uygun fiyata bulabilirisniz. Hediyelik eşya olarak size Kıbrısı anımsatacak üzerinde Kıbrıs haritası bulunan fincalar, kupalar, tepsiler ve çeşitli magnetler satın alabilirsiniz. Girnede ordu pazarı bu tarz ürünleri uygun fiyata bulabileceğiniz yerlerden bir tanesi. Onun dışında Limana yakın ''Giftshoplar '' gözünüze çarpacaktır.
 Lefkoşa'yı ziyaret edecekseniz Arasta Çarşısına giderek çeşitli dükkanları ziyaret edebilirsiniz. Burada dünyaca ünlü markaların birebir taklit çanta ve cüzdanlarını bulabilmeniz mümkün.

                           Lefkoşa-Arasta
Umarım faydalı bir paylaşım olmuştur. Kıbrısta Kozmetik alışverişi yazımı okumak için buraya tıklayabilirisniz. Okuduğunuz için teşekkürler. Hoşçakalın :)

Yorumlar

  1. Çağla selam, tesadüf bloguna denk geldim. Sen KIbrıs'ta mı yaşıyorsun? Ben 2 Ağustos itibariyle Ankara'dan KIbrıs'a taşınıyorum. İlgilyle kurcalıyorum yazdıklarını:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selamlar bloguma hoş geldiniz, evet Kıbrısta yaşıyorum umarım azda olsa yardımcı olabilmişimdir. Sorularınız olursa seve seve cevaplarım. Şimdiden hoş geldiniz :)

      Sil
  2. Merhaba... Kenarları dantel görünümlü ,beyaz porselen yemek takımlarını da ben ekleyeyim.Almadan Kıbrıs'tan ayrılmayın derim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, güzel öneriniz için teşekkür ederim mutlaka bakacağım:)

      Sil
  3. Umarım birgün ben de Kıbrıs'ı ziyaret etme fırsatı bulursam muhakkak ziyaret edeceğim :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder