Neutrogena Akneye Yatkın Ciltler İçin Kalıp Sabun

Herkese yeniden merhaba,

Öncelikle cilt tipimden bahsedeyim karma bir cildim var ama dönemsel olarak cilt tipim değişmekte. Bahar aylarında yanaklarım ve çene bölgem oldukça kuruyor ve çene bölgemde ufak tefek sivilcelenmeler oldu. Bende çene bölgemdeki akneler için markette gözüme takılan Neutrogena Akneye yatkın ciltler için olan sabununu denemek istedim.





Ürün 100 gram, transparan turuncu renkte ve hafif sayılabilecek bir kokuya sahip. Ambalajının arkasında nasıl kullanılması gerektiği yazıyor.
Sabun kesinlikle çok çabuk eriyor, elime aldığım andan itibaren erimeye başlıyor o yüzden kuru ve serin yerde muhafaza etmek gerekiyor.



Ürünün vaatleri ise şu şekilde;

  • Saf ve yumuşak temizleme: Hipo-alerjenik formülü sayesinde cildi kurutmadan, yumuşak ve etkili bir şekilde, derinlemesine temizler. Ciltteki fazla yağı azaltarak cildin yağ yapısını dengelemeye yardımcı olur.


  • Kolayca durulanabilme özelliği: Ciltte kalıntı bırakmaksızın  tamamen durulanabilir. Akne tedavisinde tavsiye edilen ilaçlar ile birlikte kullanımı uygundur.


Kullanımı: Yüzünüzü ılık suyla ıslatın ürünü köpürterek yüzünüze uygulayın daha sonra iyice durulayın.

Gözlemlerim:

Cildimdeki fazla sebumu güzel arındırıyor fakat çok kuru cilde sahipseniz cildinizi daha da kurutabilir.
Gerçektende ciltte kalıntı hissi bırakmıyor fakat çok fazla akne probleminiz varsa kesinlikle  dermatologunuza danışmanızı tavsiye ederim.
 Yaklaşık 1 aydan fazla düzenli olarak kullanmaya özen gösterdim, uzun sürede sivilcelerimin kurumasına yardımcı oldu ama iyileştirmedi.
Cildimi güzel temizlemesi ve uzun vaade de sivilcelerimi kurutması dışında çok bir etkisini göremedim.  Bitirdiğimde tekrar almayı düşünmüyorum. Yaklaşık 10-12 Tl civarı fiyata sahip.
Şimdilik hoşçakalın :)


Yorumlar